HELENA SANDSTRÖM - rapport från norrtullsgatan 65!

.

onsdag 14 november 2012

Om Teskedsorden, Nutida Svenskt Silver och Bukowskis...

...samarbete kan man läsa mer om i höstens auktionskatalog för Contemporary-Stockholm på
Jag och några av mina kollegor har ritat och tillverkat dessa skedar som alltså skall auktioneras ut.

Auktionen går av stapeln i morgon torsdag den 15 november och alla pengar går oavkortat till Teskedsordens viktiga arbete för tolerans och mot fanatism. 


 Skedar av Lars Håkansson, Helena Sandström, Anne-Marie Bernhardt, Maki Okamoto, Helena Lindholm.Box med fem skedar för Teskedsorden och Nutida Svenskt Silver, Stockholm 2012,
box, gul fond, komponerad av Designbyrån Super Tuesday.
Lars Håkansson: ”Fågeln hade funnits i bakhuvudet sedan en tid tillbaka och den fann sin plats när inbjudan kom från Teskedsorden. För mig har fågeln ett symbolvärde i detta sammanhang.”

Helena Sandström: ”Symboler är viktiga. En symbol kan vara något att samlas kring, något att hänga upp kraft och engagemang på. Det här är en symbolisk sked, som vill påminna om teskedsordens uppdrag; att verka för tolerans och mot fanatism. Som vill påminna om Amos Oz ord, så länge vi är tillräckligt många som gör det, så länge vi gör det tillsammans, räcker det med en tesked vatten var.”

Maki Okamoto:”Ett redskap bestående av en liten, grund skål på ett skaft. Jag leker med formen av skeden. Vad kan en sked vara, annat än en sked? De var skedar, och nu blev de något mer, men är fortfarande skedar.”


Skedar av Annika Daevel, Helena Sandström, Lars Håkansson, Maki Okamoto, Petronella Eriksson.


Skedar av Lars Håkansson, Helena Lindholm, Erik Tidäng, Åsa Hallqvist, Anne-Marie Bernhardt.


Skedar av Maki Okamoto, Annika Daevel, Tobias Birgersson, Maki Okamoto, Hubert Hydman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar