HELENA SANDSTRÖM - rapport från norrtullsgatan 65!

.

torsdag 24 januari 2013

From the coolest corner...

...heter en utställning som just öppnat på Nasjonalmuseet-Kunstindustrimuseet i Oslo. Den kallades förut Nordisk Smycketriennal och är en återkommande jurybedömd utställning med nordisk smyckekonst, som de nordiska länderna plus Estland turas om att organisera. Förra gången var det Sverige som stod som värdar och organisatörer. Utställningen öppnade då på Röhsska museet i Göteborg och då fanns jag med bland de utvalda utställarna! Det var 2001 så man kan säga att Norge tog god tid på sig att organisera årets evenemang, men de gjorde det med den äran. Det högtidliga öppnandet av utställningen på museet föregicks av ett två dagar långt internationellt seminarium med fokus på smyckekonst och speciellt då den nordiska.
Ett otroligt inspirerande och välplanerat evenemang med mycket mingel, intressanta utställningar och föredrag. Så nu är jag tillbaka i verkstaden med ny energi och arbetslust!

I am back from a very intense and inspirering weekend in Oslo, Norway. Visiting this fantastic exhibition and seminar about Jewellery Art in the nordic countries gave me a lot of inspiration and lust for work!


Den fina och innehållsrika katalogen! The beatiful catalogue!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar