HELENA SANDSTRÖM - rapport från norrtullsgatan 65!

.

fredag 23 augusti 2013

På Halwyllska muséet...

...pågår förberedelserna för fullt inför Nutida Svenskt Silvers stora 50-årsjubileumsutställning!
 
 
Nutida Svenskt Silver på Hallwylska museet

Dåtida Nutida Framtida

i samarbete med Nutida Svenskt Silver

13 september - 17 november 2013

Den 13 september öppnas utställningen Dåtida Nutida Framtida, i samarbete med Nutida Svenskt Silver, en förening med drygt 50 aktiva konstnärer som gör både smycken och corpus, dvs  bruksföremål med rötter i silversmidet.
Utställningen bygger på att konstnärerna utser ett nyckelverk ur sin egen produktion och utifrån detta skapar ett nytt – som en nutida kommentar. Tanken med att ställa ut i det Hallwylska palatset är att den anrika miljön kontrasterar mot de moderna uttrycken, samtidigt som man påminns om silvrets långa historia.
Hallwylska museets egna betydande silversamling visas under utställningstiden. Den omspänner en period på nära femhundra år, från 1400-talet fram till 1900-talets början. I anslutning till utställningen arrangeras tre seminariekvällar i oktober med tre teman – Rötter, Samlande och Nya arenor – öppna för alla intresserade. De äger rum den 2, 9 och 16 oktober kl 17.30-20.00
Nutida Svenskt Silver fyller i år 50 år, föreningen grundades 1963 i syfte att stärka arenan för samtida smycke- och corpustradition. I samband med jubileumsutställningen ger Nutida Svenskt Silver också ut en katalog.
www.nutida.nu

Så det är dags att boka in den 13 september i almanackan!
Missa inte heller de tre seminariekvällarna som jag tror kan bli mycket intressanta.
Vi ses där!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar